• De dranken speciaalzaak gevestigd op de steenlaan 18 in Rijswijk
  • Mail : info@slijterijhofterhage.nl

Nieuw Lokaal speciaalbier

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 23:31

Wij hebben nieuw lokaal speciaal bier in ons assortiment!

Het zijn de 2 bieren van Schoonmanneke.

Het gaat hier om het Blonderonsje en de Voltreffer.

Over de Schoonmannekes

In 2019 is een van de Schoonmannekes begonnen met het brouwen van bier. In de keuken, met pannen op het vuur en pollepels in de hand. Uiteindelijk is er een 20 liter brouwketel aangeschaft en is in 2020 de tweede Schoonmanneke toegevoegd aan het team. Samen zijn de Schoonmannekes, Rinse en Lennart, opzoek gegaan naar wat zij belangrijk en lekker vinden aan bier. Door middel van vele brainstorm avonden, brouwdagen, bierproefsessies, caféavonden en brouwerijbezoeken zijn de Schoonmannekes gekomen tot hun eigenzinnige bieren. Waar het in de keuken allemaal begon, zijn zij trots om hun bieren met iedereen te delen!

En nog een woord van de mannen van Schoonmanneke : 

Schoonmanneke

De Schoonmanneke bieren zijn traditionele Belgische familiebieren die zich kenmerken door de eigenaardige karakters. De bieren zijn tot stand gekomen door het zorgvuldig afwegen, proeven van en ruiken aan de ingrediënten. Er wordt bijvoorbeeld thee getrokken van de hop soorten en kruiden die er in het bier worden gebruikt. Wanneer wij, de Schoonmannekes, het eens zijn over het gebruik van de ingrediënten nemen zij deze op in het recept. Het recept wordt als eerste bij een van de Schoonmannekes thuis gebrouwen in een 20 liter ketel. Vervolgens wordt het aanstaande bier overgeheveld in een gistketel waar de hoofdvergisting plaatsvindt. Na de vergisting wordt het bier gebotteld en nog eens onaangebroken bewaard op een donkere plek zodat het bier kan nagisten op de fles. Na een aantal weken proeven de Schoonmannekes hun bier en wordt de smaak geëvalueerd.

 

Door meerdere keren thuis een eigen recept te brouwen en grondig het bier te proeven, zijn het Blonderonsje en de Voltreffer tot stand gekomen. Beide bieren hebben een smaak waar de Schoonmannekes trots op zijn. Zo trots zelfs, dat een brouwerij is gevraagd om het bier op grotere schaal te brouwen. En dat is gelukt! Brouwerij Bolschout heeft middels 200 liter batches de bieren van Schoonmanneke gebrouwen.

Graag delen de Schoonmannekes hun passie en liefde voor bier met iedereen!

 

Uiteraard zijn wij, na het vervaardigen van de eerste twee Schoonmanneke bieren, weer druk bezig om een volgend recept te ontwikkelen voor een nieuw Schoonmanneke biertje! Hou de website en de Instagram pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van (wellicht) je volgende favoriete biertje.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.